Vikend aktivnosti s prijateljima

Trogir je popularna destinacija na Jadranu koja svake godine broji sve veći broj posjetitelja. Na dlanu vam se nudi impozantna srednjovjekovna arhitektura, prekrasna dalmatinska obala s otocima i otočićima te jedinstvena djela uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Da ne biste pomislili kako se sve vrti oko povijesti i arhitekture, valja napomenuti da je Trogir omiljeno mjesto za sve one koji traže jedinstven i zanimljiv provod s prijateljima.

Donosimo pregled zabavnih aktivnosti za vas i vaše društvo.

Što sve možete raditi u Trogiru?

  • Iznajmljivanje broda: ispod tvrđave Kamerlengo nalazi se popularna marina pod nazivom Filip’s marina koja organizira cjelodnevne izlete na obližnja mjesta. Rezervirajte vaša mjesta na vrijeme i uživajte u prekrasnom i jedinstvenom putovanju dalmatinskom obalom. Uz usputno kupanje u beskrajnom morskom plavetnilu i uživanju u domaćoj rakiji, vinu i, naravno, dobrom društvu, ništa vam neće nedostajati. Na raspolaganju vam stoji i iznajmljivanje tzv. Glass Boat, odnosno broda sa staklenim dnom. Na vašem izletu upoznat ćete se s prirodnim ljepotama podmorskog akvatorija Trogira i okolice.
  • Plivanje među šarenim koraljima: u prekrasnoj uvali nalazi se Centar za ronjenje koji je opremljen najmodernijom ronilačkom opremom. U Centru se nalazi ured za informacije gdje se možete raspitati o svim pogodnostima koje vam se nude. Rezervirajte vaše mjesto te se u društvu prijatelja odvažite na ovo jedinstveno putovanje u morske dubine gdje će vas dočekati prijateljski raspoloženi morski konjici, hobotnice, jastozi i ostale životinje. Bogata raznolikost flore i faune nikoga neće ostaviti ravnodušnima. Nakon cjelodnevnog uživanja u morskom svijetu opustite se u konobi i uživajte u domaćim dalmatinskim specijalitetima.
  • Istraživanje srednjovjekovnih gradskih utvrda: kula Kamerlengo nalazi se na jugozapadnom dijelu Trogira, a sagrađena je oko 1400. godine. Kula odnosno utvrda imala je iznimno važnost tijekom povijesti, a danas je omiljeni vidikovac koji vam pruža prekrasan pogled na grad i okolicu. Preko ljeta ovdje se održavaju izložbe, predstave i filmske projekcije, tako da slobodno možete odabrati ono što vam se čini najzanimljivijim.