Vodene aktivnosti u Trogiru

Grad Trogir nalazi se u srednjoj Dalmaciji te je samo 30 kilometara udaljen od Splita. Jedna je od popularnijih destinacija za odmor i uživanje s prijateljima u ljetnim radostima.

Trogir ima bogatu povijest koja datira iz davne 380. godine prije Krista i od tada su se na ovim područjima naseljavali Grci, Rimljani, Mađari i Mlečani. Od 1997. godine pojedine gradske znamenitosti nalaze se na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Ovaj manji šarmantni grad svake godine uveseljava na tisuće turista svojim brojnim aktivnostima te bogatom kulturnom i gastronomskom ponudom.

Najpopularnije aktivnosti koje možete raditi u društvu prijatelja

  • Istraživanje brojnih uređenih plaža: dalmatinska obala poznata je po čistom i bistrom moru s vrhunski uređenim plažama na skoro svakom koraku. Iako u samom središtu Trogira nema plaže, na raspolaganju vam stoji puno njih, i to u neposrednoj blizini. Plaža Medena nalazi se u Segetu Donjem, malom mjestu udaljenom 4 km od Trogira. To je lijepa šljunčana plaža idealna za uživanje i opuštanje s prijateljima.
  • Posjetite otok Čiovo: Čiovo je najveći otok u trogirskom arhipelagu te je poznat po svom ljetnom turizmu, uređenim plažama i kućama za odmor. Slatine su manje mjesto na otoku koje uglavnom posjećuju lokalni ribari. No bez obzira na to, ovdje postoje šljunčane i kamenite plaže koje su okružene borovom šumom. U neposrednoj blizini nalaze se zabavni sadržaji za mlade. Osim toga, tu su i brojne konobe i restorani koji pripremaju autohtona dalmatinska jela kao stvorena za okrjepu nakon cjelodnevnog uživanja na suncu.
  • Uživanje u sportskim aktivnostima na vodi: plaža Copacabana u Okrugu Gornjem savršeno je mjesto za odmor s obitelji i prijateljima. Okružena je brojnim restoranima, kafićima, konobama i neizostavnim zabavnim sadržajima. U društvu prijatelja uživajte u vožnji jet-skija, isprobajte sreću u skijanju na vodi ili jedrenju. Na raspolaganju vam stoji i iznajmljivanje pedaline koja će vas odvesti daleko na pučinu.