Dalmatinski specijaliteti u srcu Trogira

Trogir obiluje poznatim restoranima i konobama koje svake godine posjećuje sve veći broj turista. Neki restorani nalaze se oko samog centra grada, iako ih dosta ima i na rivi.

Poznati restorani i konobe u Trogiru s vrhunskom uslugom

  • Konoba Trs

Konoba je smještena u samom centru grada u kući koja datira još iz 13. stoljeća. Ime je dobila po trsovima vinove loze koji skrivaju terasu ovog jedinstvenog ugostiteljskog objekta. Prepoznatljiv kulinarski stil, opuštena atmosfera i vrhunska jela s daškom tradicije čine ovu konobu savršenim mjestom za ručak s obitelji i prijateljima ili za romantičnu večeru. Na raspolaganju vam stoje janjeća pašticada, tripice, ovčji i kozji sir, domaća šunka, hobotnice, meso morskog psa i ostale morske poslastice. Ima i brojnih vegetarijanskih jela s povrćem koje se uzgaja u vlastitom vrtu. U konobi se njeguje suživot s prirodnom i mediteranskom gastronomskom baštinom. Konoba Trs je raj za hedoniste i gurmane što ćete i sami primijetiti čim zakoračite unutra i osjetite taj jedinstveni spoj tradicije i suvremenog doba.

  • Konoba Škrapa

Konoba Škrapa nalazi se u centru Starog grada. Bogata gastronomska ponuda uključuje ribu i mesne specijalitete te ostale ukusne delicije pripremljene na roštilju. Ugodan ambijent, ljubazno osoblje i jedinstveno uređenje očarat će vas na prvi pogled.

  • Restoran Tragos

Iako većina ljudi traži restoran u blizini mora, dragulji se zapravo nalaze u samom centru grada. Restoran Tragos jedan je od njih. Na meniju stoji tipično dalmatinska hrana s najukusnijim i najsvježijim morskim plodovima. Osim toga, pripremaju se i brojna druga mesna jela uz dodatak sezonskih salata i povrća.

  • Konoba Toma

Sjajna konoba smještena u poznatim kamenim ulicama grada Trogira nudi tradicionalne dalmatinske specijalitete. Ovdje možete uživati u jedinstvenim okusima i mirisima rižota od sipe i ostalim jelima s morskim plodovima. Ljubazno osoblje, ugodna atmosfera, vrhunska hrana i usluga čine ovu konobu idealnom za svaku prigodu.