Popularni restorani u Trogiru

Trogir nije poznat samo po prekrasnim građevinama romaničkog i gotičkog stila, po svojoj uvijek prepunoj rivi i zanimljivim muzejima. Ovaj grad živi kroz svoje mirise, boje i okuse koji se provlače kroz najukusnija jela stvorena u njegovoj dugoj i bogatoj povijesti.

Gastronomija Trogira je tipično mediteranska. U prehrani se često koristi riba i morski plodovi, a tu su i razni sirevi, pršuti i ostala mesna jela. Najkorišteniji začini na ovom području zasigurno su ružmarin i bosiljak. Maslinovo ulje je neizostavni dodatak svakom jelu.

Najbolji restorani u Trogiru

  • Restoran Alka

Restoran Alka idealno je mjesto za svaku prigodu; za poslovni ručak ili večeru, za obiteljski nedjeljni ručak ili za nešto treće. Restoran nudi brojne jadranske specijalitete i pažljivo odabrana jela međunarodnih kuhinja. Gostoljubivost djelatnika pridonosi opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, stoga ćete se ovdje sigurno osjećati kao kod kuće. Restoran Alka ima dugu obiteljsku tradiciju; djeluje od davne 1966. godine. Smješten je u samom centru Trogira, a poznat je po vrhunski pripremljenim jelima od svježih i domaćih namirnica.

  • Don Dino

Don Dino je još jedan mnogima omiljeni restoran koji se nalazi u popularnoj ulici koja vrvi restoranima, točnije, na samom uglu pored crkve Gospe od Karmela. Zaštitni znak ovog restorana je kreativna i ukusna kuhinja Ivana Pažanina, popularnog hrvatskog kuhara. Ovdje također možete uživati u tradicionalnoj dalmatinskoj kuhinji s mediteranskim utjecajem. Naglasak je na ribljim specijalitetima. U sklopu restorana nalazi se pitoreskna terasa na kojoj možete uživati u toplim ljetnim danima. Ručak upotpunite nekim od najukusnijih vina iz svih krajeva Hrvatske.

  • Restoran Riva

Restoran-pizzeria Riva nalazi se minutu hoda od poznatih gradskih vrata u smjeru rive. Riva nudi veliki izbor pizza, finih salata, jela od domaće tjestenine, rižota, sočnih odrezaka, ribljih jela i svima omiljenih slastica: kolača i torti. U restoranu se koriste samo najkvalitetniji sastojci: vrhunsko meso, organsko povrće i svježa riba.